esmaspäev, 8. veebruar 2010

Valik sinepisi retsepte

Sinepi- apelsinikaste


  • dijoni sinep 50g
  • mesi 1 tl
  • apelsinimahl 15 cl
  • öli 5 cl
  • sool natuke
  • sidrun

Sega sinep, mesi ja aplsinimahl, sool , lisa peene joana õli ja sega hästi läbi. Maitsesta sidrunimahlaga. See kaste sobib hästi soola või suitsulõhega valmistatud rohelistele salatitele.

Kui soovite kastet veidi mahedamaks teha ja kuumalt kasutada , siis lisage õli asemel 5 ml vahukoort ja kuumutage läbi .Kuumalt ja koorega sobib see kaste ka grillitud kana ja kalaga

Sinepised ahjukartulid

  • kooritud kartulid 2,5 kg
  • sinep 20g NB! lahjemat sinepit kulub rohkem
  • õli 4 cl
  • sool
  • tüümian

Lõika kartulid sektoriteks, sega sinep soolaga lahti , lisa õli ja määri selle seguga kartulid kokku, raputa üle kuivatatud tüümianiga . Küpseta ahjus 185 c 35-45 min , aeg sõltub kartuli suurusest

Sinepine heeringatartar

  • heeringas 200g
  • sibul 50g
  • õun 50g parima tulemuse annab kohalik hapukas õun
  • sinep 0,5-1 tl
  • õli 1 sl

Haki retseptis antud komponendid peeneks, lisa sinep ja õli ,sega läbi ja lase maitsestuda 1h. Serveeri kas kuuma kartuli või musta leivaga .NB! sinepi kogus sõltub kangusest .

Kommentaare ei ole: