- dijoni sinep 50g
- mesi 1 tl
- apelsinimahl 15 cl
- öli 5 cl
- sool natuke
- sidrun
Sega sinep, mesi ja aplsinimahl, sool , lisa peene joana õli ja sega hästi läbi. Maitsesta sidrunimahlaga. See kaste sobib hästi soola või suitsulõhega valmistatud rohelistele salatitele.
Kui soovite kastet veidi mahedamaks teha ja kuumalt kasutada , siis lisage õli asemel 5 ml vahukoort ja kuumutage läbi .Kuumalt ja koorega sobib see kaste ka grillitud kana ja kalaga
Sinepised ahjukartulid
- kooritud kartulid 2,5 kg
- sinep 20g NB! lahjemat sinepit kulub rohkem
- õli 4 cl
- sool
- tüümian
Lõika kartulid sektoriteks, sega sinep soolaga lahti , lisa õli ja määri selle seguga kartulid kokku, raputa üle kuivatatud tüümianiga . Küpseta ahjus 185 c 35-45 min , aeg sõltub kartuli suurusest
Sinepine heeringatartar
- heeringas 200g
- sibul 50g
- õun 50g parima tulemuse annab kohalik hapukas õun
- sinep 0,5-1 tl
- õli 1 sl
Haki retseptis antud komponendid peeneks, lisa sinep ja õli ,sega läbi ja lase maitsestuda 1h. Serveeri kas kuuma kartuli või musta leivaga .NB! sinepi kogus sõltub kangusest .
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar