pühapäev, 7. veebruar 2010

Valik mõnusaid suupisteid



Olles tööl Helsingi ühes Hispaania restoranis sain valmistada väga erinevaid suupisteid ehk nagu seal öeldi tapas ja nüüd jagan mõned head retseptid sõpradele katsetamiseks.





Päikesekuivatatud tomati ja rohelise oliivi tapenade

  • kuivatatud tomatid 300g koos õliga
  • rohelised oliivid 150g
  • küüslauk 20g
  • pipar
  • purustatud tomatid 200g konserv
  • sool
  • sidrunimahl 1 tl
  • basiilik 0,5 tl



Purusta retseptis antud komponendid ühtlaseks pastaks, maitsesta pipraga , vajadusel lisa soola. Küüslaugu kogust võid suurendada . Tulemuseks on suurepärane kate röstitud saiale.

Tuunikala kapparite ja aioliga

  • tuunikala vees 1 prk
  • helmansi majonees 100g
  • küüslauk 10-15g
  • kapparid 1 spl
  • muna keedetud 1 tk
  • pipar
  • sidrun
  • till 1 spl

Lisa majoneesile purustatud tuunikala,riivitud muna,kapparid ,hakitud till ja küüslauk. Maitsesta sidrunimahlaga, sega hästi läbi . Sellisel kujul valmistatud tuunikala sobib kasutada nii fooliumis küpsetatud kartuli täitmiseks kui lihtsalt röstsaia või küpsiste katteks.

Chilliga marineeritud krevetid

  • krevetid 500g
  • chilli 1 cm värske
  • laim 1 tk
  • küüslauk 10-15 g
  • õli 3 sl
  • till 1 sl

Haki chilli ja küüslauk ,lisa juurde laimimahl ja õli,sega läbi ja vala krevetidele. Jäta mõneks tunniks maitsestuma, serveerimisel raputa üle hakitud tilliga.

Kommentaare ei ole: