
Olles tööl Helsingi ühes Hispaania restoranis sain valmistada väga erinevaid suupisteid ehk nagu seal öeldi tapas ja nüüd jagan mõned head retseptid sõpradele katsetamiseks.
Päikesekuivatatud tomati ja rohelise oliivi tapenade
- kuivatatud tomatid 300g koos õliga
- rohelised oliivid 150g
- küüslauk 20g
- pipar
- purustatud tomatid 200g konserv
- sool
- sidrunimahl 1 tl
- basiilik 0,5 tl
Purusta retseptis antud komponendid ühtlaseks pastaks, maitsesta pipraga , vajadusel lisa soola. Küüslaugu kogust võid suurendada . Tulemuseks on suurepärane kate röstitud saiale.
Tuunikala kapparite ja aioliga
- tuunikala vees 1 prk
- helmansi majonees 100g
- küüslauk 10-15g
- kapparid 1 spl
- muna keedetud 1 tk
- pipar
- sidrun
- till 1 spl
Lisa majoneesile purustatud tuunikala,riivitud muna,kapparid ,hakitud till ja küüslauk. Maitsesta sidrunimahlaga, sega hästi läbi . Sellisel kujul valmistatud tuunikala sobib kasutada nii fooliumis küpsetatud kartuli täitmiseks kui lihtsalt röstsaia või küpsiste katteks.
Chilliga marineeritud krevetid
- krevetid 500g
- chilli 1 cm värske
- laim 1 tk
- küüslauk 10-15 g
- õli 3 sl
- till 1 sl
Haki chilli ja küüslauk ,lisa juurde laimimahl ja õli,sega läbi ja vala krevetidele. Jäta mõneks tunniks maitsestuma, serveerimisel raputa üle hakitud tilliga.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar