reede, 12. veebruar 2010

Küüslauk maitserohelise ja õliga

Kodus köögis jääb alati järgi tilli , peterselli jämedaid ja ülekasvanud varsi, mina tegin nendega nii

  • till 300g
  • petersell 300g
  • küüslauk 300g
  • õli 100ml
  • sool 1 tl

Purusta kõik koos köögikombainis päris peeneks pastaks, saadud segu on suurepärane erinevate toitude maitsestamisel ja säilib külmikus +4c paar nädalat sügavkülmas isegi mitu kuud.

küüslaugukartulid

  • kartul 1 kg
  • vahukoor 150 ml
  • porru 75g
  • küüslauk maitserohelisega 2 spl
  • sool

tükelda toored kartulid viiludeks ,sama tee porruga ,sega kõik retseptis antud ained kokku ,pane õliga määritud ahjuvormi ja küpseta ahjus 175-185 c 45-50 min.

NB! seda rooga saab teha ka keedetud kartulitest ,siis väheneb ahjus olemise aeg 25 minutini ja kraade võib tõsta 190c.

Kommentaare ei ole: