reede, 19. veebruar 2010

Teeme ise ürdi ja küüslauguõli

Hea lihtne moodus toidule huvitava maitse andmiseks on erinevate maitseõlide kasutamine, nende valmistamine kodustes tingimustes, ei ole ühelegi tõsisele kokkamishuvilisele raske.

ürdiõli

  • till 30g
  • petersell 30g
  • basiilik 30g
  • meliss 20g
  • tüümian 10g
  • õli 0,5 l hästi sobib Risso
purusta pestud ja veidi peenemaks lõigatud värsked ürdid köögikombainiga päris peeneks ,lisa õli ,sega läbi ja lase maitsestuda 5-6 h, saadud õli seisab külmikus kinnises purgis mitu nädalat . Sobib eriti hästi kuuma krõbeda saiaga , salatikastmete , marinaadide ja ürdiriisi maitsestamiseks.
NB! hea vöimalus kasutada ära ka ürtide varred ja ürdid mis muidu kipuksid kuivama.
küüslauguõli
  • küüslauk 150g
  • õli 1 l hästi sobib Risso
purusta küüslauk köögikombainis, koos poole koguse õliga , lisa ülejäänud õli ,sega ja võid kohe tarvitada nt ahjukartulite , marinaadide ja kastmete valmistamisel aga veel parem maitse tuleb mõne päevase seismise järel. Kasutades eelnevas retseptis antud ürdiõli koos küüslauguõliga, on toidud eriti maitsekad. Säilib külmikus mitu nädalat.
NB! küüslauk purustada kindlasti koos õliga , muidu küüslauk muutub tumedaks. Vajadusel võib õli kurnata .

Kommentaare ei ole: