
Ananassi kodumaaks loetakse Lõuna-Ameerikat Ananassi nimi pärineb indiaanlastelt. A tähendab puuvili ja nana ületamatu. Küpsed ananassid on transpordiõrnad ning eriti tundlikud muljumisele. Seepärast saadetakse kaugemate vahemaade taha poolvalminult. Valmivad toatemperatuuril järele mõne päevaga. Küpse vilja pind tundub pehme, sellel on nõrk peen aroom. Küps vili säilib +6-+7 temperatuuril kuni 2 nädalat. Külmutamist ei talu, juba alla +5 temperatuuril tekivad viljalihas pruunid plekid.
Toiduks tarvitatakse eelkõige toorelt seibideks, viiludeks või tükkideks lõigatuna. Söödav osa moodustab ca 70% vilja kaalust. Kasulikum on osta suuremaid vilju, sest neil on söödavat osa rohkem.
Selle huvitavale jutule lisaks annan ka ühe põneva retsepti
Ananassi carry
- 500g ananass
- 500g porru
- 200 ml vahukoor 35%
- 2-3 sl õli
- carry 0,5 tl
- 1 puljongikuubik
- rose pipar
- 0,5 sidrun
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar