teisipäev, 2. veebruar 2010

Ananass












Ananassi kodumaaks loetakse Lõuna-Ameerikat Ananassi nimi pärineb indiaanlastelt. A tähendab puuvili ja nana ületamatu. Küpsed ananassid on transpordiõrnad ning eriti tundlikud muljumisele. Seepärast saadetakse kaugemate vahemaade taha poolvalminult. Valmivad toatemperatuuril järele mõne päevaga. Küpse vilja pind tundub pehme, sellel on nõrk peen aroom. Küps vili säilib +6-+7 temperatuuril kuni 2 nädalat. Külmutamist ei talu, juba alla +5 temperatuuril tekivad viljalihas pruunid plekid.



Toiduks tarvitatakse eelkõige toorelt seibideks, viiludeks või tükkideks lõigatuna. Söödav osa moodustab ca 70% vilja kaalust. Kasulikum on osta suuremaid vilju, sest neil on söödavat osa rohkem.

Selle huvitavale jutule lisaks annan ka ühe põneva retsepti



Ananassi carry

  • 500g ananass
  • 500g porru
  • 200 ml vahukoor 35%
  • 2-3 sl õli
  • carry 0,5 tl
  • 1 puljongikuubik
  • rose pipar
  • 0,5 sidrun
Pese porru, lõika viiludeks ja kuumuta ölis, mõni minut hiljem lisa tükeldatud ananass, vahukoor, puljongikuubik, rose pipar ja carry .Kuumuta koos 3-4 minutit ja maitsesta sidrunimahlaga, vajadusel lisa soola. Serveeri koos kana ja riisiga

Kommentaare ei ole: